Zemiaková panvica

Potrebujeme:

4 porcie
600 g v šupke uvarených zemiakov, 1 malú mrkvu, 2 malé cibule, 1 strúčik cesnaku, ½ zväzku petržlenovej vňate, 500 g hríbov kuriatka, 3 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, 100 ml suchého bieleho vína

Ako na to:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky. Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme. Mrkvu nakrájame nadrobno, cibuľu rozpolíme a nakrájame na mesiačiky. Petržlenovú vňať umyjeme a lístky nasekáme. Kuriatká očistíme a väčšie kúsky po dĺžke rozpolíme.
Na veľkej panvici roztopíme 2 PL masla, vložíme mrkvu, zemiaky a opečieme ich z oboch strán dozlatista. Pred dopečením pridáme cibuľu a opečieme dosklovita.
Zemiaky osolíme a okoreníme. Na zvyšku masla na druhej panvici kuriatka 3 min opekáme, osolíme a okoreníme. K hubám prelisujeme cesnak a zalejeme ich vínom. Ďalej udusíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí.
Kuriatka spolu s petržlenovou vňaťou primiešame k zemiakom, všetko spolu prehrejeme, podľa potreby ochutíme a podávame.

29.09.2008

Podobné recepty