Paprikáš s haluškami

Potrebujeme:

6 porcii
1 kg zemiakov, 2 klobásy, 1 cibuľu, mletú červenú papriku, vegetu, soľ, olej,
Halušky: 2 vajcia, 150 g hrubej múky, mlieko podľa potreby, štipku soli

Ako na to:

Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji v hrnci. Pridáme kolieska klobásy a opražíme.
K zmesi prisypeme podľa chuti mletú papriku, vegetu a soľ. Pridáme na kolieska pokrájané očistené zemiaky, zalejeme vodou a dusíme domäkka.
Z hrubej múky, vajec, zo štipky soli a z mlieka pripravíme polotuhé cestíčko, ktoré pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej vody. Halušky varíme, kým nevyplávajú na povrch, scedíme, prelejeme studenou vodou a podávame k paprikášu.

29.09.2008

Podobné recepty