Plnené pirohy

Potrebujeme:

4 porcie
200 g zemiakov uvarených v šupke, 1 cibuľu, 100 g šampiňónov, 120 g sójového granulátu, 1 vajce, 250 g polohrubej múky, 2 PL kyslej smotany, olej na vyprážanie, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Na troche oleja opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na plátky a sójový granulát. Ochutíme soľou, korením a pražíme asi 10 min.
Uvarené a ošúpané zemiaky postrúahme na jemnom strúhadle, osolíme, pridáme vajce, smotanu a toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Rozváľkame ho na hrúbku 2 mm a pokrájame na štvorce 8 x 8 cm.
Po vychladnutí plnku kladieme do každého štvorca, okraje dobre pritlačíme a vyprážame na oleji z oboch strán. Vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s kyslou kapustou.

29.09.2008

Podobné recepty