Zapečená kapusta

Potrebujeme:

6 porcií
1 kg uvarených zemiakov, 750 g sterilizovanej sladkokyslej kapusty, 400 g údeného mäsa, 1 cibuľu, 50 g slaniny, 1 téglik kyslej smotany, 50 ml mlieka, 1 ČL drvených borievok, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL masti + na vymastenie misy

Ako na to:

V hrnci na masti speníme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme scedenú a dobre odkvapkanú kapustu, borievky a krátko podusíme. Zapekaciu misu vymastíme, vyložíme vrstvou zemiakov nakrájaných na kolieska, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Zemiakovú vrstvu zakryjeme vrstvou kapusty, na tenké plátky nakrájaným údeným mäsom a vrstvy opakujeme. Zakončíme zemiakmi. Kyslú smotanu rozmiešame so štipkou soli a s mliekom, nalejeme na zemiaky a zapečieme v rúre pri teplote 180 C.

27.09.2008

Podobné recepty