Sedliacke langoše

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky, 1 ČL soli, 2 žĺtka, 1 vajce, 3 väčšie varené zemiaky, ½ l vlažného mlieka, olej na vyprážanie
Kvások: 1 kocku droždia, 2 kocky cukru, 100 ml vlažnej vody

Ako na to:

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku so soľou, pridáme žĺtka a vajce, nastrúhané zemiaky, vlažné mlieko a kvások. Vymiešame hladké cesto, ktoré necháme 30 min kysnúť.
Ruky si potrieme olejom a z nakysnutého cesta formujeme malé okrúhle placky, ktoré prstami vyťahujeme na veľkosť taniera. Langoše vyprážame na oleji z každej strany do zlatohneda asi 1 minútu. Podľa chuti podávame nasladko alebo naslano.

27.09.2008

Podobné recepty