Torta plnená čokoládou

Potrebujeme:

Cesto: 100 g horkej čokolády, 100 g masla, 100 g prášk.cukru, 1 štipku soli, 5 vajíčok, 70 g mletých mandlí, 2 lyžice kakaa, 80 g polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva
Maslový krém: 125 g prášk.cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 žĺtka, 50 g škrobu, 250 ml mlieka, 250 g čokoládovej polevy, 200 g masla

Ako na to:

Vyhrejte rúru na 180 C. Vymastite a vysypte múkou tortovú formu s priemerom 24 cm. Nad parou roztopte čokoládu na cesto. Z masla, prášk.cukru a soli vyšľahajte krém a postupne do neho pridajte žĺtka a čokoládu.
Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Zmiešajte mandle, kakao a prášok do pečiva a vmiešajte ich spolu so snehom do krému. Pripravenú hmotu nalejte do tortovej formy a pečte asi 40 min. Upečený korpus nechajte 8 hodín alebo cez deň odpočívať.
Na prípravu maslového krému ušľahajte nad parou cukor, vanilínový cukor, žĺtka, škrob a mlieko. Krém nechajte vychladnúť za stáleho miešania v rovnakej nádobe nad parou.
Nad parou roztopte čokoládovú polevu. Maslo vyšľahajte do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávajte vajíčkový krém a čokoládovú polevu.
Piškótový korpus rozreže na tri pláty. Spodný a stredný plát natrite vždy jednou tretinou krému a spojte ich. Horný diel torty potrite zvyšným krémom a ozdobte ho čokoládovými hoblinkami.

24.09.2008

Podobné recepty