Pletenky

Potrebujeme:

kocku droždia, trošku soli, cukor, polohrubú múku, olej, vanilkový cukor, sezam, vajce na potretie

Ako na to:

Najprv si pripravíme kvások - kocku drozdia, 2 lyžice cukru, trošku soli, letné mlieko, trochu polohrubej múky, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste.
Do misky si pripravíme pol kila polohrubej múky, vylejeme nakysnutý kvások, pridáme 6 lyžíc cukru, trošku soli, vanilkový cukor a 1 dcl oleja. Miesime aspoň 20 minút, aby sa cesto nepriliepalo, podľa potreby pridáme olej a múku. Necháme vykysnúť, potom cesto nakrájame na pásiky a pletieme pletenky, ktoré potrieme olejom alebo vajcom a posypeme sezamom.
Potom dáme piecť.

24.09.2008

Podobné recepty