Zapekaná lahôdka

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs, 400 g šampiónov, 1 baklažán, 1 červenú cibuľu, 1 menšiu bielu cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 5 menších zemiakov, 5 menších paradajok, tvrdý syr na posypanie, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie, bazalka, kari

Ako na to:

Najprv si pripravíme paradajkovú omáčku. Na oleji do sklovita opražíme bielu cibuľu s pretlačeným cesnakom. Pridáme pokrájané paradajky a varíme, kým paradajky nie sú rozvarené. Pridáme bazalku, soľ, čierne mleté korenie.Nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.
Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a dáme do chladničky.
Na panvici si nadrobno pokrájanú červenú cibuľu orestujeme a pridáme pokrájané šampiňóny. Chvíľu dusíme. Potom pridáme na kocky pokrájané prsia a dochutíme soľou, korením a kari. Dusíme asi 5min.
Do zapekacej misky nalejeme trochu oleja a poukladáme jednu vrstvu na kolieska nakrájaných neošúpaných, ale umytých zemiakov. Osolíme. Na túto vrstvu pridáme zmes z panvice. Ďalej pokrájaný baklažán. Zalejeme omáčkou. A dáme piecť do rúry na 200 C, na 30 minút. 10 minút pred koncom misku vyberieme a posypeme strúhaným tvrdým syrom.

06.09.2008 | autor:

Podobné recepty