Brokolicová torta

Potrebujeme:

250 g múky, 1 žĺtok, asi 5 PL vody, 125 g rozpusteného masla, 1 brokolica, 2 vajcia, 2 dl mlieka, 1 dl sladkej smotany, strúhaný muškátový oriešok, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Z preosiatej múky, žĺtka, soli, vody a masla vypracujte hladké cesto, ktoré odložte na 30 min. do chladničky. Umytú brokolicu varte 8-10 min. v osolenej vode. Potom ju nechajte odkvapkať a vychladnúť. V mise rozmiešajte vajcia, pridajte sladkú smotanu a mlieko. Podľa chuti pridajte soľ, mleté biele korenie a muškátový oriešok. Cesto rozvaľkajte a vysteľte ním maslom vytretú formu (aj boky). Na cesto dajte na malé ružičky rozobranú brokolicu, zalejte krémom a pečte vo vyhriatej rúre asi 25 min. pri 210 oC a 15 min. pri 160 oC.

TIP: Namiesto brokolice môžete použiť pór alebo pokrájaného tuniaka v oleji.

28.07.2006

Podobné recepty