Limetková torta

Potrebujeme:

5 vajec, 120 g hladkej múky, 100 g kryštálového cukru, 20 g kakaa, ½ dl oleja, ½ vody, tuk na vymastenie formy, múku na posypanie formy, , Krém:, 2, 5 dl mlieka, 120 g kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 2, 5 dl smotany na šľahanie, 1 vajce, 4 plátky želatíny, limetková šťava, kôru z limetky, , Poleva:, 200 g práškového cukru, 1 bielok, citrónová šťava, horúca voda (podľa potreby)

Ako na to:

Vajcia vyšľahajte s cukrom na tuhú penu, po častiach vmiešajte múku, pridajte vodu a olej. Vypracujte cesto, ktoré dajte do vymastenej a múkou vysypanie tortovej formy. Pečte 25 min. pri 180 °C.
Želatínu dajte do trocha vody. V mise vyšľahajte žĺtky z vajcom a pridajte napučanú želatínu. Mlieko s cukrom priveďte do varu a za stáleho miešania ním zalejte vyšľahané žĺtky a želatínu. Miešajte, kým sa želatína nerozpustí. Krém nechajte vychladnúť, a nakoniec pridajte ušľahanú smotanu.
Vychladnutý korpus rozkrojte na 2 pláty, na jeden natrite smotanový krém ochutený limetkovou šťavou a chemicky neošetrenou postrúhanou kôrou z limetky. Priklopte druhým dielom a dajte vychladnúť.

Poleva: Cukor, bielok a citrónovú šťavu dajte do misy a miešajte, kým nie je poleva biela. Tortu potrite polevou, ozdobte kandizovanými perličkami.

28.04.2006

Podobné recepty