Ovocný špíz s medovým dipom

Potrebujeme:

pre 3 osoby
500 g ovocia (rôzne druhy), 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL masla, 1 PL medu, 150 g sezamu, drevené špajle
Dip: 1 vanilkový jogurt, 1 PL medu, 1 ČL posekaný lístkov medovky

Ako na to:

Umyté ovocie pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo. Striedavo ho napichujeme na špajle, ktoré sme predtým namočili aspoň na pol hodiny do studenej vody.
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme med. Ovocné špizy zľahka opečieme zo všetkých strán a potom ich preložíme na alobal. Polejeme zvyšným maslom s medom a posypeme sezamom.
Ovocné špízy grilujeme asi 10 min. Podávame s dipom, ktorý pripravíme vyšľahaním jogurtu s medom a najemno posekanými lístkami medovky.
Tip: Namiesto sezamu posekajte para orechy, vlašské orechy alebo pistácie a špízy bohato posypte.

21.07.2008

Podobné recepty