Čokoládové hrudky so zmrzlinou

Potrebujeme:

4 žĺtky, 50 g krupicového cukru, 250 ml mlieka, 50 g horkej čokolády, 50 g mletých lieskových orieškov, 250 ml smotany na šľahanie, jahody a lístky bazalky na ozdobenie

Ako na to:

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Mlieko zohrejeme takmer na bod varu a za stáleho miešania ho postupne prilievame k žĺtkom. Zmes necháme odstáť.
Zatiaľ nad parou rozpustíme v miske nalámanú čokoládu. Zmes žĺtkov, cukru a mlieka miešame nad miernym plameňom, kým sa nezačne lepiť na lyžicu. Zmes odstavíme z plameňa a ešte chvíľu miešame. Spojíme ju s rozpustenou čokoládou a pridáme mleté lieskovce.
Po vychladnutí pridáme k zmesi ušľahanú smotanu, premiešame a dáme zmraziť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou, jahodami a lístkami čerstvej bazalky.

20.07.2008

Podobné recepty