Chrumkavé pečené kuracie stehienka

Potrebujeme:

12 vykostených kuracích stehienok (s kožou), grilovacie korenie, kurkuma, olej, cesnak, soľ, cesto z hladkej múky

Ako na to:

Kuracie stehná predvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich osolíme a posypeme grilovacím korením, kurkumou a potrieme pripravenou zmesou cesnaku (rozdrvený cesnak zmiešaný s lyžičkou oleja) a všetko spolu dobre premiešame, aby stehná boli rovnomerne posiate koreninami. Na panvicu – do horúceho oleja naukladáme okorenené stehná a potrieme ich pierkom , ktoré je namočené do pripraveného cestíčka. Rovnomerne ich opekáme častým otáčaním do zlatista. Po upečení ich necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky. Podávame so zeleninovou prílohou.

03.03.2008

Podobné recepty