Mrkvová torta

Potrebujeme:

6 vajec, 2 PL ovocného likéru, 100 g vlašských orechov, 200 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky, 1 PL citrónovej šťavy, 260 g uvarenej mrkvy, trocha mletej škorice, 80 g strúhanky, ½ prášku do pečiva. , , Citrónová poleva:, 2 PL mlieka, 200 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Žĺtky vymiešajte s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou do peny. Postupne za stáleho miešania pridávajte uvarenú nastrúhanú mrkvu. Nakoniec zľahka primiešajte tuhý sneh ušľahaný z bielkov a zo zvyšného cukru, pomleté orechy, strúhanku, múku, likér a prášok do pečiva. Cesto dajte do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou. Vložte do vyhriatej rúry, po asi 15 min. teplotu rúry znížite a tortu dopečte.
Upečenú a vychladnutú tortu polejte citrónovou polevou.

Citrónová poleva: Preosiaty cukor premiešajte s vriacim mliekom, postupne pridávajte citrónovú šťavu a vymiešame dohladka.

25.08.2006

Podobné recepty