Jablkovo-tvarohový koláč

Potrebujeme:

linecké cesto, 6 jabĺk, 1/2 l vody, 300 g mäkkého tvarohu, 150 g cukru, 1 bal. vanilínového cukru, 4 celé vajcia, 3 bielka, a soľ

Ako na to:

Linecké cesto rozvaľkáme alebo roztlačíme na plech a dáme na 10 minút predpiecť. Na kocky nakrájané jablká vložíme do kastrólika, pridáme vodu s cukrom, premiešame, prikryjeme a dusíme 8 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do tvarohu vyšľahaného s cukrom a vanilkou po jednom vmiešame žĺtky. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do tvarohovej hmoty. Na predpečený základ z cesta rozložíme dusené jablká a na ne rovnomerne rozotrieme krém. Na vrch dáme zvyšný sneh a v rúre predhriatej na 200 ºC pečieme 30 minút, kým povrch krásne nezozlátne.

06.03.2008

Podobné recepty