Šalát s čerstvého ananásu s olivami

Potrebujeme:

1 ananás, 80 g zelených olív plnených červenou paprikou, polovica zeleru, 1 čakanka, 2 PL dyňových semiačok, 8 PL kyslej smotany, 2 PL medu, 2 KL čerstvo nasekanej mäty

Ako na to:

Ananás očistíme, nakrájame na tenké plátky a dáme do šalátovej misy. Zeler umyjeme, krátko sparíme vo vriacej vode a nakrájame na malé kúsky. Pridáme ho spolu s nakrájanými olivami k ananásu. Čakanku očistíme, vykrojíme horké tvrdé časti a listy roztrháme na menšie kúsky. Všetko zľahka premiešame v mise, posypeme dyňovými semiačkami a dáme vychladnúť. Medzitým si pripravíme dresing. Kyslú smotanu premiešame s medom a nadrobno nasekanou mätou. Pripraveným dresingom prelejeme vychladený šalát.

12.03.2008

Podobné recepty