Biliardový čert

Potrebujeme:

400 g morského čerta, 100 g parmskej šunky, 50 ml olivového oleja, 100 g čerstvého špenátu, 100 g cukrového hrášku, čerstvá bazalka, maslo s morskou soľou, cukor Demerara, čerstvo zomleté biele korenie, kôpor, dijónská horčica, med, mascarpone, citróny a soľ

Ako na to:

Najprv oblanšírujeme cukrový hrášok, orestujeme špenát na masle, pridáme cukor, čestvú bazalku, kôpor, citrónovú šťavu, cukrový hrášok a premiešame aby sa suroviny dôkladne spojili a pokvapkáme olivovým olejom. Potom dôkladne spracujeme rybu (odstránime blany, ktoré môžu spôsobiť väčšiu tvrdosť mäsa), potom ju zabalíme do parmskej šunky, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Grilujeme 3 minúty z každej strany. Dresing pripravíme zo syru mascarpone, kôpru, medu, dijónskej horčice a citrónovej šťavy. Podávame na tanieri v tvare kocky alebo obdĺžnika (čo by malo pripomínať biliardový stôl) tak, že prílohou vystelieme tanier a navrch chaoticky poukladáme grilovanú rybu.

14.03.2008

Podobné recepty