Kurča na bielom víne

Potrebujeme:

1 kurča, 5 dcl bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 15 dkg cibule, petržlenová vňať, 20 dkg hríbov, múka, 2 dcl smotany, 8 dkg masla, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Kurča naporcírujeme a opečieme na masle. Potom ho vyberieme a do výpeku pridáme na štvrtinky nakrájanú cibuľu. Hríby očistíme a nakrájame, petržlenovú vňať nadrobno nasekáme. Pridáme k cibuli spolu s pretlačeným cesnakom, osolíme, podlejeme trochou vína a prikryté dusíme. Po chvíli vložíme naspäť kusy kurčaťa, podlejeme zvyšným vínom a dusíme ešte 25 minút. Smotanu zmiešame s múkou a tesne pred koncom pridáme ku kurčaťu. Dochutíme soľou a korením. Podávame s knedľou.

14.03.2008

Podobné recepty