Makrely na olivách

Potrebujeme:

4 očistené a vypitvané makrely, 2 PL hladkej múky, 4 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, citrón, 250 g pokrájaných konzervovaných paradajok, 24 čiernych olív, 500 ml rybieho vývaru, petržlen, soľ a korenie

Ako na to:

Makrely posypeme troškou múky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a pri strednej teplote osmažíme cesnak. Pridáme ryby a niekoľko minút ich smažíme z oboch strán. Pridáme paradajky, pokvápeme citrónom a olivy. Dusíme 30 minút. Postupne prilievame rybí vývar, až kým sa ryby neuvaria a omáčka nezhustne. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pred koncom varenia posypeme petržlenovou vňaťou. Ryby podávame preliate omáčkou. Ako prílohu krajec čerstvého bieleho chleba.

14.03.2008

Podobné recepty