Kurča na šafráne

Potrebujeme:

kurča, 400g pokrájaných konzervovaných paradajok, 1 malá cibuľka, 1 strúčik cesnaku, 175 g sušených celých marhúľ, 2 KL mletej škorice, šafrán, 3 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, 50 g sušených marhúľ, 3 PL mandľových vločiek, 2 PL hrozienok, korenie a soľ

Ako na to:

Konzervu paradajok zmiešame so 4,5 dcl vody. Pridáme šafrán, citrónovú šťavu a škoricu. Polovicu hmoty nalejeme do zapekacej nádoby. Pridáme cibuľu, cesnak a sušené celé marhule. Nakoniec do nádoby vložíme naporciované kurča a dáme do rúry zapekať. Na oleji osmažíme mandle, pridáme šťavu s citróna, nakrájané sušené marhule, hrozienka a necháme dusiť. Nakoniec pridáme 2 polovicu paradajkovej hmoty a tým zalievame počas pečenia kurča. Podávame s uvarenými zemiakmi. Dobrú chuť!

14.03.2008

Podobné recepty