Čokoládové kolieska

Potrebujeme:

Cesto :, 140 g práškového cukru, 300 g masla, 2 žĺtky , 400 g hladkej múky , 80 g pomletých orechov, kakao, 100 g postrúhanej tmavej čokolády, , Plnka:, 250 g masla, kakao , 2, 5 dl mlieka, vanilkový cukor, 200 g práškového cukru, 40 g Zlatého klasu, rum – podľa chuti, , Poleva:, čokoláda na varenie , maslo

Ako na to:

Práškový cukor, maslo, hladkú múku, pomleté orechy, kakao, postrúhanú čokoládu a žĺtky spolu zmiešajte. Vymiešané cesto odložte na 30 min. do chladničky.
Potom ho vyvaľkajte na pomúčenej doske a formičkou vykrajujte menšie kolieska. Uložte ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí dve a dve kolieska spojte krémom a naplnené obaľte v čokoládovej poleve. Tú si pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu a maslo.

Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvarte puding a nechajte ho vychladnúť. Pridajte doň vymiešané maslo s kakaom a cukrami. Podľa chuti pridajte rum a spolu vyšľahajte.

02.03.2007

Podobné recepty