Plnené langoše

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky, 1 kyslá smotana, 2 KL soli, 1 kocka droždia, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1 KL cukru, 1 KL sódy bikarbóny,
Plnka: plátky syra, plátky šunky, prípadne olivy, šampiňóny, kukurica
Paradajková poleva: paradajkové pyré alebo pretlak, 6 strúčikov cesnaku, 2 KL oregana

Ako na to:

Najprv si pripravíme kvások. V mise zmiešame múku so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme kvások, kyslú smotanu, zvyšok mlieka, olej a dobre zmiešame. Rozdelíme na 3 diely. Naolejovanými rukami postrkáme každý diel cesta do mikroténového vrecka a dobre zaviažeme, aby nám cesto „neodišlo“. Vložíme ho do chladničky, kde musí byť aspoň hodinu, kým ho môžeme ďalej spracovávať, ale vydrží aj týždeň. Do paradajkového pyré roztlačíme cesnak, pridáme oregano a rozmiešame. Túto polevu dáme do chladničky postáť, aby sa chute spojili. Naolejovanými rukami si odtrhneme kúsok cesta a na naolejovanom tanieri z neho natiahneme langoš. Langoš potrieme paradajkovým mazadlom, na polovicu položíme plátok šunky, plátok syra a na plnenie podľa chuti olivy alebo šampiňóny, alebo kukuricu. Langoš preložíme a okraje cesta spojíme. Opečieme na oleji z jednej, aj z druhej strany a ihneď podávame.

26.03.2008

Podobné recepty