Zapekané filety s fazuľovými klíčkami a kôprom

Potrebujeme:

rybie filety, fazuľové klíčky, čerstvý alebo sušený kôpor, paradajky, cibuľa, pór, jarná cibuľka, hladká múka, soľ, dochucovadlo, rybacie korenie, olej, zemiakový škrob

Ako na to:

Filety umyjeme a osušíme kuchynským papierom alebo utierkou. Pokrájame na kúsky dlhé 3 – 4 cm a obalíme cestíčkom z hladkej múky, vody a kôpru. Obalené filety opečieme do zlatožlta a odložíme bokom. Paradajky obaríme vriacou vodou, ošúpeme, pokrájame na drobné kúsky a v panvici urobíme na oleji šťavnatú masu. Dochutíme soľou, dochucovadlom a rybacím korením. Pridáme nakrájanú cibuľu, fazuľové klíčky, jarnú cibuľku, pór a jemne zahustíme škrobom. Pripravenou masou zalejeme odložené filety. Hotové jedlo podávame s ryžou.

27.03.2008

Podobné recepty