Rímske kurča

Potrebujeme:

8 vykostených kuracích stehien, 4 PL olivového oleja, ½ KL sušených čili papričiek, 2 cibule (pokrájané na kolieska), 2 strúčiky cesnaku, 2 červené papriky, 2 žlté papriky, 1 dcl bieleho vína, korenie, soľ, a hrsť bazalkových listov

Ako na to:

Vo veľkej panvici na smaženie rozohrejeme olej. 5 minút na ňom smažíme cibuľu, žlté a červené papriky, cesnaku a čili. Do panvice vložíme kuracie stehná a pritisneme ich ku dnu, aby sa mäso rýchlejšie zatiahlo. Smažíme 5 minút. Pridáme víno a podľa chuti okoreníme a osolíme. Zakryjeme a na miernom plameni dusíme 15 minút. Ak je treba, prilejeme ešte trocha vína. Pred servírovaním vmiešame do hotového jedla bazalku.

30.03.2008

Podobné recepty