Čechankárska kapsa

Potrebujeme:

1 – 1½ kg prerasteného bravčového bôčika, ½ kg kyslej kapusty, ½ kg zemiakov, ¼ kg šampiňónov alebo čerstvých hríbov, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, provensálske bylinky, soľ

Ako na to:

Mäso umyjeme a v strede jednej pozdĺžnej strany narežeme nožom tak, aby vznikla akási kapsa. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny, soľ a kapustu zbavenú šťavy. Kapsu naplníme nakrájanými zemiakmi, orestovanou masou, soľou, korením a provensálskymi bylinkami. Zošijeme niťou alebo uzavrieme ihlicou, dáme na olejom vymastenú zapekaciu nádobu a pečieme v rúre pri 200°C približne 1½ hodiny. Po pol hodine pečenia ku kapse pridáme zvyšné zemiaky a kapustu. Upečenú kapsu potrieme pretlačeným cesnakom a posypeme provensálskymi bylinkami.

30.03.2008

Podobné recepty