Šalát podľa Mexičana

Potrebujeme:

3 vajcia, 500 g tmavej fazule, 1 viazanička petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie, 100 g zelených plnených olív, 4 červené cibule, 1 strúčik cesnaku, oregano, 300 g tuniaka v oleji, chilli, olivový olej

Ako na to:

Fazuľu zalejeme vodou a necháme stáť najmenej 10 hod. Vajcia uvaríme natvrdo, cibuľu nakrájame na kúsky a petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Fazuľu prelejeme do hrnca s čistou vodou a povaríme asi 1 hod. V miske zmiešame olej, prelisovaný cesnak, dochutíme soľou a koreninami. Polovicu vajec nakrájame na kocky.druhú si odložíme v celku. Uvarenú fazuľu dáme do misy, pridáme pokrájané vajcia, tuniaka, olivy, cibuľu, posekanú vňať, polejeme šťavou, dobre zmiešame, na vrch do stredu položíme polovičku vajca a posypeme druhou polovicou vňate.Pred podávaním schladíme v chladničke.

02.04.2008

Podobné recepty