Kuracie rezne s orechovou plnkou

Potrebujeme:

2 kuracie prsia, 2 pečivá, 1 dcl mlieka, 2 vajcia, petržlenová vňať, mleté čierne koreni, muškátový oriešok, majoránka, 1 malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL nasekaných vlašských orechov, polievkové korenie, 1 PL masla, soľ, trojobal (hladká múka, 2 vajcia, strúhanka), olej na vyprážanie

Ako na to:

Kuracie prsia rozkrojíme a rozklepeme, osolíme a necháme postáť. Pečivo nakrájame na malé kocky. Pridáme orechy a mäkké maslo, zalejeme mliekom s rozhabarkovanými žĺtkami, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a dochutíme muškátovým orieškom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Zmes dáme na rozklepané plátky mäsa, preložíme ich a spevníme niťou. Obalíme v trojobale a vypražíme. Ako prílohu podávame zemiaky alebo ryžu.

04.04.2008

Podobné recepty