Tekvičkové loďky

Potrebujeme:

2 zelené tekvičky – cukety, 1 vajce, 3 veľké paradajky, 250 g mletého bravčového mäsa, 100 g strúhanky, 150 g zemiakov, biele korenie, bazalka, oregano, olej, plátkový syr a soľ

Ako na to:

Tekvičky očistíme a vydlabávačom z nich odstránime dužinu. Vydlabané vnútro nakrájame a zmiešame s mletým mäsom, vajcom, petržlenovou vňaťou, oreganom, bazalkou, soľou a korením. Vzniknutú masu natlačíme do cukety a hotové loďky - či skôr ponorky - uložíme na vymastený plech. Obložíme ich paradajkami, ktoré tiež v prípade potreby môžeme vyplniť zvyšným mäsom. Pridáme ešte nakrájané zemiakmi a zapekáme pri 180°C asi 30 min. Potom všetko prikryjeme plátkovým syrom a dáme na chvíľu zapiecť. Servírujeme obložené zemiakmi a paradajkami.

04.04.2008

Podobné recepty