Kelové fašírky

Potrebujeme:

600 g kelu, 2 vajcia 2-3 lyžice mlieka, 2 žemle, 60 g údenej slaniny, 30 g cibule, cesnak, mleté čierne korenie, 50 g strúhanky, 20 g masti, 500 g zemiakov, kečup, soľ

Ako na to:

Ošúpané a na štrvťky nakrájané zemiaky dáme piecť do rúry. Kel očistíme, umyjeme, rozkrojíme na štvrťky a vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarený kel scedíme a posekáme nadrobno. Žemle namočíme do mlieka, cibuľu a cesnak pokrájame a osmažíme so slaninou. Posekaný kel, cibuľu, cesnak, slaninu, vajcia, strúhanku, mleté korenie a soľ, dobre premiešame a formujeme fašírky vo formy valca. Fašírky vyprážame z oboch strán. Podávame s pečenými zemiakmi a omáčkou, ktorú sme vytvorili z výpeku, zvyšného mlieka zo žemlí a kečupu.

06.04.2008

Podobné recepty