Záhorácke kapustníky

Potrebujeme:

Cesto: 500 g polohrubej múky, 100 g pokrmového tuku, 30 g droždia, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie
Plnka: 1 menšia kapusta, 250 ml vody, 100 ml oleja, 200 g kryštálového cukru , 1 KL škorice, 1 KL rasce, 1/2 KL čierneho mletého korenia a soľ

Ako na to:

Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme 1 hod. kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a čakáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a lyžičku celej rasce. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a dodusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu. Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri 180 °C 25 min.

06.04.2008

Podobné recepty