Karfiolový prívarok s hovädzím mäsom

Potrebujeme:

1 väčší karfiol, 300 g hovädzieho mäsa, 500 g zemiakov, 50 g masla, 150 g mrazeného hrášku, 30 g polohrubej múky, 500 ml červeného vína, 150 ml kyslej smotany, 350 ml vývaru, 350 ml mlieka, 1 cibuľa, 1 KL karí korenia, 1 KL mletej papriky zväzok petržlenovej vňate, biele korenie a soľ

Ako na to:

Na masle podusíme cibuľu, pridáme karí korenie, karfiol rozobratý na menšie kúsky / pár si ich necháme bokom/ a nakrájané zemiaky. Všetko dobre orestujeme, zalejeme vývarom, mliekom a varíme pod pokrievkou asi 15 min., potom zahustíme múčnou zátrepkou a necháme prevrieť. Na záver pridáme mrazený hrášok a petržlenovú vňať. Hovädzie mäso sprudka orestujeme, pridáme odložený karfiol a podlejeme vínom. Dusíme, kým sa víno nezredukuje a mäso nezmäkne. Výpek zjemníme kúskom masla a servírujeme k prívarku.

06.04.2008

Podobné recepty