Tertelety s hruškou a rokfortom

Potrebujeme:

150 g mrazeného lístkového cesta, 150 g smotanového tvarohu, 100 g rokfortu, 250 ml bieleho vína, 50 ml hroznového sirupu, 2 hrušky, soľ, biele korenie, muškátový orech, čerstvý tymián

Ako na to:

Lístkové cesto rozmrazíme. Hrušky olúpeme, nakrájame na mesiačiky, vložíme do hrnca spolu so sirupom a vínom a dolejeme vodou tak, aby boli ponorené. Pod pokrievkou dusíme 5 min, potom ich vyberieme a necháme odkvapkať. Rokfort vymiešame do hladka so smotanovým tvarohom, osolíme a okoreníme. Cesto vyvaľkáme na plát, rozrežeme na 4 rovnaké časti (asi 15x15cm), okraje zahneme dovnútra a stlačíme. Doprostred cesta dáme krém, poukladáme hrušky a uložíme na vymastený plech. Pečieme v rúre 20 min. pri 180°C. Servírujeme ozdobené čerstvým tymiánom.

06.04.2008

Podobné recepty