Jablčný dezert

Potrebujeme:

okrúhle piškóty, 100 ml vody, 6 jabĺk, 2 limetky, 1 PL kryštálového cukru, celá škorica
Krém: 500 ml mlieka, 40 g pudingového prášku 2 žĺtky, 3 PL kryštálového cukru, vanilínový cukor, šľahačka a čokoládové trubičky

Ako na to:

Z vody, jabĺk, cukru, limetkovej kôry a škorice uvaríme kompót. Jablká vyberieme a šťavu varíme kým nenadobudne rôsolovitú konzistenciu. Mlieko s cukrom necháme zovrieť a vlejeme doň žĺtky vymiešané s pudingovým práškom a troškou mlieka. Uvarený krém necháme vychladnúť. Medzitým dno misiek vyložíme piškótami, na ne rozdelíme jablkový kompót, zalejeme rôsolom a až po vrch pokryjeme krémom. Dozdobíme šľahačkou, čokoládovými trubičkami, čerstvou mätou a hoblinkami limetkovej kôry.

06.04.2008

Podobné recepty