Zemiakovo-mäsový koláč

Potrebujeme:

1500 g mletého bravčového mäsa, 200 g ovčieho syra, 3 žemle, 5 zemiakov, 3 vajcia, 2 cibule, 4 KL kapár, 2 KL ostrého kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 2 cukety, 3 červené papriky, čerstvý tymián, mletá sladká paprika, čierne korenie a soľ

Ako na to:

Mäso, žemle, vajcia a nastrúhané zemiaky zmiešame, pridáme nakrájanú cibuľu, nasekané kapari, tymián a cesnak. Dve tretiny nakrájanej zeleniny a syru pridáme k mäsovej zmesi, ochutíme kečupom, soľou a koreninami a dobre premiešame. Mäsovú zmes rozložíme na vymastený plech a na vrch poukladáme zvyšnú zeleninu so syrom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 35 min.

06.04.2008

Podobné recepty