Špenátové lasagne so špenátom

Potrebujeme:

500 g špenátových lasagní, 500 g mrazeného špenátu, 500 g eidamu, 250 g parmezánu, 250 g masla, 50 g múky, 1 L mlieka, 1 L smotany na šľahanie, 200 ml bieleho vína, 1 cesnak, muškátový orech, korenie a soľ

Ako na to:

Vo väčšom hrnci orestujeme na masle múku a zalejeme ju mliekom. Po prevretí pridáme polovicu šľahačky, muškátový orech, korenie, soľ a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Na masle orestujeme cesnak, pridáme špenát, zvyšnú šľahačku, víno, koreniny a varíme 15 min. Na dno zapekacej nádoby dáme vrstvu bešamelu, plátky cestoviny, špenát, bešamel, nastrúhaný parmezán a eidam. Takto vrstvíme až tesne pod okraj nádoby. Posledná vrstva bude bešamel posypaný syrom. Lasagne zapekáme 40 min. pri 200°C. Po upečení naporcujeme a servírujeme dodekorované čerstvou bazalkou a parmezánom.

06.04.2008

Podobné recepty