Panenka na slivkovom lekvári

Potrebujeme:

500 g bravčovej panenky, 2 dcl červeného vína, 3 PL slivkového lekváru, 4 PL brusnicového džemu
Marináda: 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 KL grilovacieho korenenia, 200 ml chilli omáčky a čestvý chlieb

Ako na to:

Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie plátky a naložíme do marinády z olivového oleja, sójovej omáčky, grilovacieho korenia a chilli omáčky. Po 2 hod. mäso orestujeme na oleji, pridáme slivkový lekvár, necháme prevrieť a podlejeme červeným vínom. Dusíme, kým sa omáčka nezredukuje. Servírujeme dodekorované brusnicovým džemom a do vynikajúcej omáčky namáčame čerstvý chlieb.

06.04.2008

Podobné recepty