Králik na hlivách

Potrebujeme:

800 g králičieho mäsa, 300 g hlivy ustricovej, 250 ml sladkej smotany, 1 citrón, 1 pór, 1 kocka hubového bujónu, 1 PL masla, 3 PL polohrubej múky, bobkový list, celé čierne korenie, lístky čerstvej šalvie, petržlenová vňať, čerstvý ďumbier, olej a soľ

Ako na to:

Na masle a oleji orestujeme na kolieska pokrájanú bielu časť póru, pridáme nakrájanú hlivu, bobkový list, celé korenie, šalviu, osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme naporcované mäso, podlejeme hubovým vývarom a dusíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme a zredukovaný výpek zahustíme smotanovo-múčnou zátrepkou. Dochutíme citrónovou a ďumbierovou šťavou, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a hotovou omáčkou prelejeme králičie mäso.

06.04.2008

Podobné recepty