Králik na dúbravský spôsob

Potrebujeme:

2 králičie filety z chrbta, 250 g masla, 100 g chrenu, 150 g oravskej slaninky, 1 cibuľa, 1 hydinový bujón, hladká múka, bobkový list, nové korenie, soľ a knedľa

Ako na to:

Filety z králičieho mäsa nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na masle. Pridáme cibuľu, bobkový list a nakrájanú slaninku, počkáme, kým slanina pustí tuk a všetko podlejeme hydinovým bujónom. Prikryjeme a dusíme, kým králik nazmäkne. Mäso aj so slaninkou potom vyberieme a do výpeku pridáme chren. Pripravíme bielu omáčku, ktorú môžeme zahustiť múkou a ešte dokoreniť. Dúbravského králika servírujeme spolu s knedľou, preliatou vynikajúcou pikantnou omáčkou.

04.04.2008

Podobné recepty