Jurské svadobné palacinky

Potrebujeme:

6 hotových slaných palaciniek, 250 g slepačieho mäsa, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ, vajce, strúhanka a múka
Omáčka: 2 l slepačieho vývaru, mrkva, petržlen, zeler kaleráb, cibuľa, 1 smotana na varenie, 1 PL horčice, 1 PL múky, olej, bobkový list, celé čierne korenie a soľ

Ako na to:

Do uvareného a pomletého slepačieho mäsa, pridáme vajíčko, soľ, koreniny a vzniknutú masu rozotrieme na palacinky. Poskladané palacinky obaľujeme v trojobale a vyprážame do zlatista. Na masti speníme cibuľku, na ktorej podusíme nakrájanú zeleninu. Pridáme trochu červenej papriky, bobkový list, pár zrniek celého korenia, podlejeme slepačím vývarom, dochutíme a dusíme do mäkka. Celé korenie a bobkový list potom vyberieme a zeleninu rozmixujeme spolu so smotanou a lyžicou horčice. Omáčku zahustíme mliečnou zásmažkou a môžeme ju ochutiť aj troškou skaramelizovaného cukru. Jurské svadobné palacinky servírujeme preliate horúcou omáčkou

10.04.2008

Podobné recepty