Makrelová a kaviárová nátierka

Potrebujeme:

Makrelová nátierka: 50 g masla, 100 g jemného tvarohu, 100 g údenej makrely, kúsok póru, 1 vajce, 1 KL citrónovej šťavy, 1 KL šťavy z ďumbiera, mleté čierne korenie, soľa toastový chlieb
Kaviárová nátierka: 100 g masla, 100 g jemného tvarohu, 70 g čierneho kaviáru, 10 čiernych olív, 1 KL šťavy z ďumbiera, 1 KL citrónovej šťavy, soľ a toastový chlieb

Ako na to:

Makrelová nátierka: Maslo a tvaroh vymiešame na penu, pridáme vykostenú a na drobné kúsky potrhanú makrelu, pokrájaný pór a na tvrdo uvarené postrúhané vajce. Dôkladne premiešame, dochutíme soľou, korením a zakvapneme citrónovou a ďumbierovou šťavou. Kaviárová nátierka: Maslo a tvaroh vymiešame na penu, pridáme kaviár, nakrájané čierne olivy a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a taktiež zakvapneme šťavou z ďumbiera a citrónu. Pomazánky dáme zachladiť a potom ich natierame na toastové chlebíky. Dodekorujeme celými olivami, čersvým kôprom, plátkom citrónu a môžeme podávať.

10.04.2008

Podobné recepty