Mexické tortilly s kuracími prsiami

Potrebujeme:

4 mexické tortilly, 500 g kuracích pŕs, 8–12 ošúpaných paradajok, 1 ľadový šalát, 2 avokáda, 200 g tvrdého syra, 1 kyslá smotana, 2 cibule, 1 pikantná salsa omáčka, 1 mladá cibuľka, olivový olej, soľ
Marináda: 1 KL oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, chilli korenie, 1 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Kuracie prsia pokrájame na kocky a odložíme do marinády na 1 hod. Na olivovom oleji opečieme 4 rozmixované a 5 na kúskov nakrájané paradajky. Pridáme salsu a chvíľku povaríme. Medzitým si pripravíme gualcamolu – rozmixujeme dužinu z avokáda, cibuľu, šťavu z citróna, cesnak a necháme chladiť. Ľadový šalát, paradajky a cibuľku pokrájame nadrobno a zalejeme olivovým olejom. Tortilly posypeme syrom, naplníme opečeným kuracím mäsom a šalátom so zeleninou. Takto naplnené tortilly zabalíme a potrieme smotanou s olivovým olejom, nadrobno nakrájanou cibuľkou a podávame s gualcamolou.

07.04.2008

Podobné recepty