Bravčové rebierku

Potrebujeme:

600 g bravčového rebierka, 50 ml rybacej omáčky, 50 ml ustricovej omáčky, 500 ml ryžového vína, 1 cibuľa, 1 PL kečupu, 1 PL sójovej omáčky, 1 KL cukru, 1 KL zázvoru 1 KL roztlačeného cesnaku, škorica, klinček, biele korenie, škrob, olej

Ako na to:

Rebierko napácujeme v ryžovom víne, sójovej, ustricovej a rybacej omáčke. Po odstáti rebierka vysmažíme v horúcom oleji a dáme bokom. Na oleji orestujeme cibuľku, cesnak, čerstvý zázvor a pridáme ryžové víno spolu so všetkými omáčkami, ktoré sa použili na marinádu. Všetko zalejeme mäsovým vývarom a po prevretí pridáme cukor, biele korenie, škoricu a klinček. Do vriacej sa omáčky vložíme osmažené rebierka a necháme variť asi 30 min. Servírujeme so zeleninovou oblohou.

13.04.2008

Podobné recepty