Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch

Potrebujeme:

600 g baranieho mäsa, 3 dcl octu, 60 g bravčovej masti, 30 g cesnaku, soľ, 20 g hladkej múky, 1 kg zemiakov, 2 dl smotany, zelená petržlenová vňať, vývar

Ako na to:

Baranie mäso zalejeme octom, riedeným rovnakým dielom vody a necháme odstáť približne 1 – 1,5 hod. Potom mäso potrieme masťou a roztlačeným cesnakom, položíme ho na plech a podlejeme 2 – 3 PL vývaru, ktorý počas pečenia (200 °C) dolievame. Pri pečení posypeme mäso múkou a niekoľkokrát ho obraciame. Počas pečenia baranie mäso obložíme zemiakmi, nakrájanými na kolieska, osolíme a pečieme do mäkka približne 15 min. Potom ho zalejeme smotanou a vložíme na 10 min naspäť do rúry. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie, podávame so zemiakmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

17.04.2008

Podobné recepty