Orecchietti s hráškom a teľacími roládkami

Potrebujeme:

400 g cestovín typu orecchietti, 600 g teľacích rezňov, 150 g údenej slaniny, 500 g paradajok v konzerve, 250 g sterilizovaného hrášku, 50 g parmezánu v celku, 1 pohár bieleho vína, petržlenová vňať, viazanička jarných cibuliek, korenie a soľ

Ako na to:

Nasolené okorenené rezne posypeme petržlenovou vňaťou, na vrch uložíme plátky parmezánu, prikryjeme slaninou a pevne zvinieme. Rolky zaistíme špáradlom a sprudka orestuje na oleji. Mäso vyberieme, vo výpeku orestujeme cibuľky, pridáme paradajky, hrášok a necháme pár min. dusiť. Dochutíme korením a soľou, vložíme späť rolky a spolu varíme, kým mäso nezmäkne. Medzitým uvaríme podľa návodu cestoviny. Hotové rolky servírujeme na cestovinách, preliate omáčkou a dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

17.04.2008

Podobné recepty