Kuracie prsia s mrkvičkou a trebuľkovou smotanou

Potrebujeme:

4 plátky kuracích pŕs, 50 g trebuľky, 250 ml vývaru, 3 PL masla 1 PL cukru, 200 g pochúťkovej smotany, 2 viazaničky mrkvy, 2 PL oleja, mleté korenie, 1 žĺtok, 30 ml bieleho vína, 2 PL horčice, soľ

Ako na to:

Na rozohriatom oleji zo všetkých strán opečieme zľahka naklepané kuracie prsia, osolíme ich, okoreníme a odložíme do tepla. Necháme zovrieť vývar, pridáme doň orestované mrkvičky, prikryté varíme približne 15 min, potom ich scedíme a odložíme k mäsu. Do vývaru vmiešame smotanu. Zmiešame žĺtok s bielym vínom a spolu s horčicou a trebuľkou ho vmiešame do omáčky. Dochutíme soľou, korením a maslom. Kuracie prsia podávame spolu s mrkvou a omáčkou. Ako prílohu použijeme knedle.

15.04.2008

Podobné recepty