Hovädzia roštenka s čabajkou

Potrebujeme:

4 plátky hovädzej roštenky, 1 čabajka, 1 konzerva sterilizovanej červenej fazule, 1 cibuľa,2 PL masla, 1 kocku mäsového bujónu, korenie, sušená bazalka, sušený tymián, olej a soľ

Ako na to:

Na oleji speníme cibuľu, na ktorej orestujeme na kúsky nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridáme rozdrobenú kocku bujónu, bazalku, tymián a dôkladne premiešame. Potom pridáme na kolieska nakrájanú čabajku, kúsok masla na zjemnenie a podlejeme vodou. Varíme v tlakovom hrnci asi 20-25 min. Keď je mäso mäkké, pridáme sterilizovanú červenú fazuľu a ešte 5 min. varíme. Servírujeme s varenými zemiakmi alebo s čerstvým chlebíkom.

20.04.2008

Podobné recepty