Hanojská polievka

Potrebujeme:

sliepka, široké ryžové rezance, čerstvý zázvor, sójové klíčky, 1 celý badián, 1 celý muškátový orech, mladá cibuľka, 1 celá škorica, cibuľa a soľ

Ako na to:

Ryžové rezance namočíme na hodinu do studenej vody. Na veľmi slabom ohni uvaríme sliepku spolu s plátkami zázvoru a na sucho opečenou cibuľou. Mäso vyberieme a do peny zbaveného vývaru pridáme zvyšný zázvor, badián, škoricu a muškátový orech. Dochutíme soľou a varíme ešte 2 hodiny. Nakrájanú mladú cibuľku orestujeme spolu so sójovými klíčkami. Scedené rezance zalejeme vriacou vodou, necháme 2 minúty postáť a opäť scedíme. Hanojskú polievku servírujeme so slepačím mäsom a rezancami, pričom povrch posypeme sójovými klíčkami s mladou cibuľkou.

20.04.2008

Podobné recepty