Čokoládovo-smotanové rezy

Potrebujeme:

250 g bielej čokolády, 750 ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, 1 PL kakaového prášku, 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 balíčky hnedých Be-Be keksov

Ako na to:

Bielu čokoládu rozpustite nad parou. 500 ml šľahačky vyšľahajte dotuha s dvoma stužovačmi šľahačky a odložte do chladničky. Žĺtky ušľahajte s práškovým cukrom a postupne vmiešajte rozpustenú čokoládu a ušľahanú šľahačku. Formu vysteľte jemnou priesvitnou fóliou. Na jej dno uložte Be-Be keksy, ktoré potrite krémom. Na krém ukladajte keksy a znova krém, pokiaľ formu nenaplníte. Potom formu prikryte fóliou a odložte na 4 hodiny do mrazničky. Pred podávaním opatrne odstráňte fóliu, koláč vyklopte a ozdobte zvyšnou šľahačkou vyšľahanou so stužovačom a kakaovým práškom.

27.03.2007

Podobné recepty