Los perkeltos

Potrebujeme:

1 kurča, 1 väčšia cibuľa, olej, 2–3 slepačie bujóny, troška horčice, 1 paradajkový pretlak, 1 sladká smotana, hladká múka, 1 citrón, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, dva bobkové listy, polievkové korenie

Ako na to:

Vo väčšom hrnci opražíme na oleji cibuľu do sklovita. Kura zbavíme kože, naporcirujeme, pridáme k cibuli, podlejeme vodou, pridáme papriku, soľ, čierne korenie, bobkové listy, polievkové korenie, bujóny a pretlak a varíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a do šťavy pridáme zápražku zriedenú so sladkou smotanou a dochutíme citrónom, horčicou a polievkovým korením podľa chuti. Ako príloha sú vhodné cestovinové kolienka.

30.04.2008

Podobné recepty