Veľký kurací hambáč

Potrebujeme:

1 biela žemľa so sezamovým povrchom, 1 biela obyčajná žemľa, 1 kuracie prsia, 2 PL omáčky veľký „hambáč“, 2 KL najemno posekanej cibule, 1 plátok plátkového syra, 2 plátky fašírky, pol HP hlávkového šalátu (natrhaného nadrobno), 2 PL grilovacieho korenia
Omáčka: pol HR vychladeného kuracieho vývaru, pol HR majonézy, 2 PL francúzskeho dressingu, 1 PL sušenej polievkovej zeleniny, 2 KL čerstvého kôpru, 1 KL kryštálového cukru, 1 KL sušenej rozdrvenej cibule, 1 KL octu, 1 KL kečupu, soľ

Ako na to:

Všetky suroviny na omáčku zmiešame a necháme postáť najmenej hodinu. Sezamovú žemľu rozrežeme na polovice. Obyčajnú žemľu rozdelíme na 3 pláty. Stredný opečieme na troche oleja z obidvoch strán a tak isto aj vnútorné strany sezamovej žemle. Kuracie prsia prispôsobené veľkosti žemle polejeme olejom, obalíme v grilovacom korení a opečiem na oleji z obidvoch strán. Na spodnú časť sezamovej žemle dáme 1 PL omáčky a ďalej vrstvíme šalát, cibuľu, syr, plátok kuracieho mäsa, obyčajnú žemľu, 1 PL omáčky, šalát, cibuľu, 2 x plátky fašírky, kuracie mäso a nakoniec sezamovú žemľu.

01.05.2008

Podobné recepty